Vakantie Santana

Groen landschap en kleurrijke rietgedekte huisjes...
In het noorden van Madeira vind je Santana. Je kunt hier niet alleen genieten van de rust maar ook prachtige wandelingen maken. Santana is vooral bekend om de traditionele huisjes met rieten daken. De bontgekleurde driehoekige huisjes worden in stand gehouden voor de toeristen. In Santana is ook het Madeira Thema Park 
gevestigd dat op zeer uiteenlopende manieren de geschiedenis, de ontdekking van en het leven op het eiland in beeld brengt. Wist je dat Santana toegevoegd is aan de lijst “World Network of Biosphere Reserves” van UNESCO? De inwoners leven veelal nog volgens oude tradities. Men produceert en bereidt traditioneel voedsel en allerlei hobby- en handwerkartikelen wordt nog op ambachtelijke wijze gemaakt. Een extra reden om dit jaar richting Santana op vakantie te gaan! 


Foto's van de typische huizen op Santana, Madeira
De "huisjes van Santana" of "casas de Colmo" zijn typische driehoekige huizen, met een rieten dak tot op de grond en worden veel bezocht door toeristen. Deze kleine schattige gekleurde huisjes zijn te vinden in het centrum van Santana, in de buurt van het stadhuis.

Maar niet alleen de Santana huisjes en het Madeira Thema Park zijn meer dan de moeite waard. Santana is ook een goed uitgangspunt voor een aantal mooie levada wandelingen zoals o.a. Levada do Caldeirao Verde, waar het pad begroeid is met varens. De hoogste berg van het eiland "Pico Ruivo" is te bereiken via Santana en het prachtige natuurreservaat,
Rocha do Navio - Nature Reserve, ligt aan de noordoostelijke kust van het eiland in Santana. 
In de maand juli wordt hier het jaarlijkse folklorefestival "48 uren dansen" gehouden. Locals en toeristen genieten van dansvoorstellingen van ruwweg 20 folkloristische groepen.


Santana op streetview:

Tip: Het Queimadas Woudpark - Queimadas forest park
Queimadas” forest park is gelegen aan de westkust van Santana. Het natuurpark is omgeven door het Laurissilva-woud en is voor iedere natuurliefhebber een must.
Er zijn uitgebreide mogelijkheden om te wandelen, prachtige plekjes om te picknicken of gewoon te genieten van het buiten zijn. Website: http://www.sra.pt


Santana op de kaart:

Een typische gerecht van Santana is "Sopa de Trigo" (tarwe soep). Meer over het eten en drinken op Madeira vind je hier

Santana festivals en evenementen: Custard Apple Festival in Faial, Regionale Folklore     Festival, bekend als "48 uren dansen" Festa dos Compadres. 

Natuur en activiteiten: 
Rocha do Navio Nature Reserve, Ribeiro Frio, Queimadas, Pico das Pedras, Caldeirão Verde. Pico Ruivo het hoogste punt van Madeira (1861 m).