Waarom naar Madeira

Waarom is Madeira zo speciaal?
Madeira is het eiland van de levadas, van slingerende wegen langs de kust en door de bergen, van schilderachtige havenstadjes en romantische bergdorpjes. Dat samen met de vrolijke mensen, subtropisch klimaat en waar de bloemen het hele jaar door bloeien maakt Madeira uniek. En zorgt het eiland voor een instant smile op je gezicht.


Er zijn talloze redenen waarom je Madeira moet bezoeken, hier een top 8 om verliefd te worden op dit eiland.

1. WANDELPARADIJS
Wanneer je met een huurauto door het landschap van Madeira rijdt, kun je in korte tijd heel veel zien. Maar de natuur van Madeira beleef je het best als je de wandelschoenen aantrekt en de bergen intrekt. Je wandelt langs levada's, watervallen, mistige bergen, ruige kloven en groene valleien. Kleurrijke bloemen zoals oleanders, wilde agapanthus en hydragena vrolijken de levada’s op.

Wandelen langs "Levadas" is een van de meest populaire bezigheden op Madeira. "Levadas" zijn irrigatiekanalen die dienen om het regenwater van het natte noorden naar het droge zuiden te leiden. Op het hele eiland vind je levadas en vele gaan via het laurier bos, dat door de Unesco in 1999 werd uitgeroepen tot werelderfgoed.

2. FANTASTISCHTE GROENE NATUUR
Wil jij ongerepte natuur aanschouwen en genieten van indrukwekkende vergezichten tijdens jouw vakantie? Madeira heeft het!

Tal van touroperators en reisbureaus zijn gespecialiseerd in reizen naar Madeira waarbij vooral de wandelvakanties erg populair zijn.

Aanbieders die gespecialiseerd zijn in wandelreizen naar Madeira:

Wist je dat reisbureau Kras het eiland Madeira ook in de winter aanbiedt?


3. BLOEMEN... OVERAL...
Welkom op het ‘bloemeneiland’ van Portugal! Moeder natuur heeft hier haar best gedaan en men treft hier een weelderige natuur met de mooiste en meest exotische bloemen en planten aan. Op straat, in de parken en tuinen, overal zijn bloemen en planten. De meeste bloemen bloeien in het voorjaar, maar Madeira wordt nu juist 'bloemeneiland' genoemd omdat je er het hele jaar bloeiende bloemen tegenkomt. 


4. FUNCHAL
Een stad om verliefd op te worden met goede restaurants, winkelstraatjes, passie, mooi weer, en heerlijke wijnen. De levendige hoofdstad van Madeira en tevens de geboorteplaats van profvoetballer Cristiano Ronaldo, wie kent hem niet? barst van de energie en tegelijkertijd is er de rust van de zee. Er is genoeg te doen op de dag en het nachtleven is gezellig druk. 
De stad is vrij van zeurende verkopers. Het centrum van de stad verken je gewoon te voet.

Lees hier meer over Funchal


5. HET WEER
Wil je de zon opzoeken (in de winter bijvoorbeeld), maar niet te ver reizen? Madeira is dan de perfecte bestemming! Het is namelijk maar c.a 4 uur vliegen van Amsterdam schiphol naar Funchal International Airport. 
Januari tot maart zijn de koudste maanden, maar ook dan zakt het kwik 'snachts niet onder de 14˚ C en op de dag loopt de temperatuur op tot boven de 18˚ C. Door die lekkere temperatuur zijn de terrasjes altijd open en kun je lekker in het zonnetje van een glaasje Madeira wijn genieten.


6. AUTHENTIEKE DORPJES
Laat je betoveren door de schoonheid van de romantische dorpjes en schilderachtige havenstadjes. Rondreizen in Madeira is heel bijzonder.


7. ZEE
Madeira, het drijvende eiland in de Atlantische Oceaan. De luxueuze blauwe zee nodigt je uit tot eindeloze ontspanning op het water. Ga zwemmen in de natuurlijke zwembaden van lava, surfen of een boottocht op zee om dolfijnen te kijken.

Het veelzijdige portugese eilandje in de Atlantische Oceaan is werkelijk waar een parel om te bezoeken!


8. PORTO SANTO

Maak een dagexcursie naar het bounty eiland Porto Santo. Het zustereiland van Madeira. heeft een beeldschone natuur met minibergjes, ravijnen en een 8 kilometer lang gouden strand. 

Het subtropisch eilandje ligt op 40 kilometer van Madeira en is vanuit Funchal te bereiken met de ferry Lobo Marinho.


NOG NIET OVERTUIGD?
Hier een prachtige video om bij weg te dromen: