Vakantie Calheta

Als strand boven op je lijstje van je vakantie staat dan heb je de jackpot met Calheta. Dit charmante stadje heeft een mooie kleine jachthaven en een prachtig goud (kunstmatig aangelegd) zandstrand. Dit strand op het eiland is gemaakt van zand uit de Sahara en het Portugese plaatsje Figueira da Foz. Het strand is mooi maar behoorlijk druk in het weekend. Je kunt er ook leuke watersporten beoefenen zoals kanoën en windsurfen. Calheta is opgericht in 1430 en heeft een ruime selectie van historische kerken en het was een van de eerste plaatsen die werd bezocht door de kolonisten.

Het kustplaatsje ligt in het zonnigste en meest vruchtbare deel van het eiland en is ideaal voor mensen die houden van wandelen, vissen, zonnen of gewoon te ontspannen op het strand. Er zijn niet veel restaurants in de omgeving, maar de weinige die er zijn bieden goede prijzen en heerlijk eten, voornamelijk verse vis gerechten.

De hoofdstad Funchal ligt op ca. 45 minuten afstand en de luchthaven op ca. 60 minuten rijden.


Eén van de belangrijkste hotels van Calheta is ongetwijfeld het Calheta Beach hotel.  Het is het enigste hotel dat direct gelegen is aan het strand.

Cabo Girão (589 m), ten oosten van Calheta is de op een na hoogste klif ter wereld. Het is een populaire uitkijkpunt met een spectaculair panoramisch uitzicht. Hier vind je de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima, gebouwd in 1931 en is een van de belangrijkste pelgrim plaatsen op het eiland.


Calheta is het belangrijkste centrum van het eiland van bananenplantages, wijngaarden en suikerriet productie. Calheta is ook bekend voor het produceren van de beste witte rum 'Aguardente' een speciaal ingrediënt afkomstig van de typische Madeiraanse drank 'Poncha'. Mocht je geïnteresseerd zijn hoe rum wordt gemaakt dan raden we je aan een tour van "Engenho da Calheta" te maken, dit is de de rum distilleerderij waar je kunt zien hoe witte rum wordt gemaakt.

Voor meer informatie, tips en foto's bezoek onze Facebook pagina.

Weet jij een leuke bezienswaardigheid in Calheta? Vul dan onderstaand formulier in.
Nadat je jouw tip hebt gegeven zal deze binnen 5 dagen op de site worden geplaatst, zodat andere bezoekers deze ook kunnen lezen. (Email wordt niet zichtbaar).
Alvast bedankt !