Vakantie Câmara de Lobos

Kleurrijke boten, poncha, en wijngaarden
Câmara de Lobos is een belangrijk en pittoreske vissersdorpje en is gelegen op slechts een paar kilometer van
Funchal. Winston Churchill die graag verbleef in Camara de Lobos was geïnspireerd door dit mooie vissersdorpje en schilderde de kleurrijke vissersboten en haar prachtige omgeving.

De stad is omringd door wijngaarden en staat bekend om zijn uitstekende Madeira wijn. Dus schroom niet een paar glaasjes Madeira achterover te slaan. Ook het drankje 'poncha' een mengsel van rum, citroensap, honing en suikerriet is een typische drankje uit Camara de Lobos, absoluut proberen. Je vindt hier geen brede zandstranden, maar wel een heel leuk kiezelstrand, "Praia do Vigário" hier kun je heerlijk zonnebaden en veilig zwemmen. Er zijn ook een aantal erg goede vis restaurants. 


Câmara de Lobos is vanuit Funchal gemakkelijk bereikbaar per bus
, maar ook andere plaatsen op het eiland zijn per bus goed bereikbaar. De busreis van Funchal naar Câmara de Lobos is vrij snel en goedkoop. Vanwege de korte afstand is het misschien makkelijker om een taxi te nemen. Volgens onze standaard zijn taxiritten op Madeira goedkoop, maar het is wel verstandig om van tevoren een prijs af te spreken.

Leuk weetje: Câmara de Lobos betekent letterlijk, de kamer van de zeehonden. Lang geleden leefden hier ontzettend veel monniksrobben (zeehonden). Vandaar de naam Câmara de Lobos.

Interessante plekken zijn o.a. Pico da Torre, Curral das Freiras, Boca dos Namorados, Boca da Corricla en Cabo Girão (de tweede hoogste rots in de wereld die beschikt over een aantal adembenemende uitzichten.

Tips:

  • Voor de lekkerste poncho van Câmara de Lobos moet je bij Bar Filhos do Mar zijn.
  • Een uitstekend visrestaurant met prachtig uitzicht is Vila do Peixe.
  • Bij restaurant O Lagar weten ze waar ze goed in zijn, het bereiden van de beste espetada.

Vissersboten in Câmara de Lobos
Madeira is volledig omringd met zee en hier zit natuurlijk een hoop vis in. Vroeger was dan ook van vele mensen in Câmara de Lobos het beroep visser. De vissers vissen hier 's nacht op kathaai en zwaardvis. Op de foto's zie je hoe de vissen op houten stellages of aan touwen worden gedroogd. 


Cabo Girão, de hoogste klif van Europa


Een populair restaurant met groot terras op het plein, waar je lekker van het zonnetje kunt genieten en waar je de prachtige zonsondergang kunt bewonderen.


Câmara de Lobos op streetview:


Weet jij een leuke bezienswaardigheid in Câmara de Lobos? Vul dan onderstaand formulier in. Alvast bedankt !


Nadat je jouw tip hebt gegeven zal deze binnen 5 dagen op de site worden geplaatst, zodat andere bezoekers deze ook kunnen lezen. (Email wordt niet zichtbaar)

Maak jouw eigen website met JouwWeb