Vakantie Caniço

Canico is gelegen in het zuiden van Madeira, tien kilometer ten oosten van de hoofdstad Funchal. 

Canico is van oorsprong een klein vissersdorp, hoog boven de zee gelegen met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het dorpje biedt een rustige basis van waaruit je kunt kiezen om zo aktief of zo lui te zijn als je zelf wilt..

Met Funchal slechts op tien kilometer afstand, kun je ervaren wat de hoofdstad te bieden heeft, terwijl je geniet van de ontspannen sfeer van Canico.

Er zijn slechts 3 kleine kiezel strandjes bij Canico. De kleine kiezelstrandjes liggen ten oosten van Canico. Zwemmen kun je ook in de lidobaden van het ca. 2 km verderop gelegen
Caniço de Baixo. Deze plek staat bekend om zijn grote watersport faciliteiten, zoals windsurfen en waterskiën. Het heeft een rijkdom aan grotten en het is ook de thuishaven van één van de beste hotels "Riu Palace Madeira". Er zijn ook excursies naar de grotten.

 

Canico is zeer gunstig gelegen voor wandelaars die de geneugten van het binnenland van Madeira met zijn enorme verscheidenheid aan flora willen ontdekken. Het systeem van irrigatie kanalen bekend als levadas volgen de contouren van de heuvels en de wandelingen zijn gerangschikt volgens moeilijkheidsgraad. Canico is heuvelachtig met veel begroeiing, wat betekent dat je volop kunt genieten van de schoonheid van het berglandschap en de prachtige reeks van geurige bloemen en struiken.

In de omgeving zijn er golfbanen te vinden, met een achttien holes baan op Palheiro en een zevenentwintig holes baan in Santo de Serro. Hier werd ook het Madeira Open gehouden.

Het nachtleven in Canico staat op een laag pitje, restaurants en entertainment vind je voornamelijk in de hotels. Degenen die voor een gezellig avondje uit kiezen kunnen de korte reis met de bus of taxi naar Funchal maken.

Caniço op de kaart:


 

Bekijk ook:


 

Maak jouw eigen website met JouwWeb