Vakantie Porto Moniz

Porto Moniz, wiens naam in verband wordt gebracht met Francisco Moniz die was getrouwd met een van de kleindochters van Gonçalves Zarco, de ontdekker van het eiland, is gelegen in het uiterste noordwesten van het eiland en behoort zeker tot een van de meest mooiste plekjes van Madeira.

Het is een veel bezochte plaats, dit is deels te wijten aan de natuurlijke zwembaden (lido’s) en de ruige lavarotsen langs de kustlijn. Porto Moniz is een levendig stadje met een grote variëteit aan cafes, restaurants en hotels. Het trekt toeristen, maar ook de lokale bevolking komt hier graag om te genieten van de natuurlijke zwembaden. Accomodaties zijn hier als paddestoelen uit de grond geschoten. Maar het mooie Porto Moniz is intact gebleven en het heeft zijn natuurlijke charme weten te behouden.

Porto Moniz is tevens een vertrekpunt voor onvergetelijke wandelingen, zoals een schitterende wandeling naar het naburige stadje Sao Vicente. Dit is een van Madeira's meest pittoreske stadje, waar je een bezoek kunt brengen aan de beroemde lokale grotten. Door de heuvels lopen smalle wegen die je naar de echte natuurlijke schatten brengt zoals de "Véu da Noiva" waterval. Deze weg loopt ook door Seixal, waar je prachtige boottochtjes kunt maken.

Porto Moniz biedt ook onderkomen aan het aquarium van Porto Moniz waar je kunt kennismaken met verschillende soorten vissen die in de zee rond Madeira voorkomen, zoals haaien, pijlstaartroggen, octopussen, zeesterren en nog veel meer. Er is ook een winkel, een tentoonstellingsruimte, een bibliotheek met toegang tot internet, koffieshop en bar.

Maak jouw eigen website met JouwWeb