Stranden & zwembaden van Madeira

Hagelwitte zandstranden en kokosnoot palmen vind je niet tijdens jouw vakantie op Madeira. De stranden van Madeira zijn vaak zwarte lava, kiezel- en rotsstranden, ontstaan door zijn vulkanische oorsprong. Dit betekent echter niet dat er geen mooie stranden op het eiland zijn. Madeira heeft een klein zustereilandje Porto Santo, ook wel ‘gouden eiland’ genoemd. Hier word je omgeven door een 9 kilometer prachtig lang gouden strand. De zandstranden gelegen bij Calheta en Machico zijn kunstmatig aangelegd maar daarom niet minder bijzonder. De door lavarotsen gevormde natuurlijke zoutwaterbaden zijn uniek!

Hieronder een kleine selectie van de meest populaire stranden en zwembaden op madeira:

Porto Santo strand

Op ca. tweeënhalf uur varen of een kwartiertje vliegen van Madeira ligt Porto Santo. Het eilandje is een waar paradijs, met een prachtig gouden strand van maar liefst 9 kilometer lang.


Zwembadcomplex Lido

Gelegen in het populaire toeristengebied van Funchal ligt het zwembadcomplex Lido. Het zwembad is zeer populair onder toeristen maar ook de lokale bevolking maakt veelvuldig gebruik van het zeezwembad. Er is een groot en klein zwembad, beide gevuld met zeewater en hebben directe toegang tot de zee.


Calheta strand

Calheta beach is een mooi kunstmatig aangelegd strand, uitgerust met toiletten, kleedkamers, eerste hulp en heeft een mooie kleine jachthaven. Het zand is grotendeels afkomstig uit Marokko. Op het strand bestaat de mogelijkheid tot het huren van een surfplank of catamaran. Er is ook een gebied voor beachvolley. Omdat dit strand erg druk kan zijn tijdens de weekenden in de zomermaanden (het is immers één van de weinige zandstranden op het eiland), raden wij je aan om het doordeweeks te bezoeken als je liever wat meer privacy wilt.


Barreirinha strand complex

Nabij het oude centrum van Funchal (Zona Velha) ligt het Barreirinha strand. Het Barreirinha badcomplex biedt goede faciliteiten, prima zongelegenheiden en heeft directe toegang tot de zee. Het complex wordt veel door de lokale bevolking bezocht.


Praia de Sao Tiago

Naast het beroemde Fort van Santiago, vind je "Praia de Sao Tiago". Het gratis openbaar strandje is ideaal voor een verfrissende duik. Het strand bestaat uit betonplateaus en keien.


Jardim do Mar

Jardim do Mar mag je eigenlijk niet missen. Het is heerlijk om er rond te struinen en te genieten van de natuurlijke schoonheid en de vredige omgeving.
Het dorp telt drie keienstranden: Portinho, Enseada en Ponta Jardim.
Deze omgeving is erg populair onder surfers, maar zeker ook bij locals én toeristen!
Op de stranden zijn geen faciliteiten aanwezig.